Επιστροφή των 13 οδηγών μεταφορέων που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας

Τελειώνει η -επί 25 ημέρες- ταλαιπωρία των 13 οδηγών μεταφορέων που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας λόγω των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού. Οι 13 οδηγοί επιστρέφουν με ειδική πτήση charter, ναυλωμένη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μετά από συντονισμένες προσπάθειες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η πτήση πραγματοποιείται παρά την απαγόρευση πτήσεων που υφίσταται στο Ιράκ λόγω του κορονοϊού. Οι Έλληνες οδηγοί καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής, έδειξαν ιδιαίτερη υπομονή, κουράγιο και κατανόηση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενεργήσει ώστε να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή, για να αντιμετωπίσουν την μεγάλη οικονομική ζημία που υφίστανται, καθώς υποχρεώθηκαν να αφήσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα, τα φορτηγά τους στο Ερμπίλ του Ιράκ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ