Επιστροφή φόρου σε κερδοφόρες επιχειρήσεις – Αυξημένο το επίδομα θέρμανσης (video)

“Ζεστό χρήμα” θα δουν στις τσέπες τους έως το τέλος του έτους ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και επιχειρήσεις. Τον Νοέμβριο θα γίνει γνωστό το ύψος του κοινωνικού μερίσματος, ενώ τον επόμενο μήνα θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης. Επιστροφές φόρου 139 εκατομμυρίων θα πάρουν οι κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Φόροι συνολικού ύψους 139 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν μέχρι το τέλος του έτους σε όλες τις επιχειρήσεις που εμφάνισαν κέρδη στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Ανώνυμες εταιρείες, ΕΠΕ, ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες και προσωπικές επιχειρήσεις θα πάρουν πίσω χρήματα καθώς θα γίνει επανυπολογισμός της προκαταβολής φόρου με συντελεστή 24% αντί για 29% που χρησιμοποιήθηκε κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

“Αυτό περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, το έχουμε στείλει στις Βρυξέλλες, είναι κάτι που εξ’ όσων γνωρίζω αντιμετωπίζεται θετικά και από την πλευρά των θεσμών”, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Επιχείρηση με κέρδη 10.000 ευρώ, πλήρωσε φέτος προκαταβολή φόρου 2.900 ευρώ για το 2020. Θα της επιστραφούν 500 ευρώ καθώς η προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά θα έπρεπε να υπολογιστεί με συντελεστή 24%.

Το νέο επίδομα θέρμανσης

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης το οποίο θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι ειδικά για τους κατοίκους στη Βόρειο Ελλάδα.

Το επίδομα θα φτάνει φέτος έως και τα 500 ευρώ για τους κατοίκους περιοχών που κατατάσσονται στην πρώτη ζώνη ενώ θα προσεγγίσει τα 300 ευρώ για τους νομούς της δεύτερης ζώνης. Συνολικά θα δοθούν 67 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 400 χιλιάδες νοικοκυριά και η καταβολή θα γίνει τον Δεκέμβριο.

Και φέτος, απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος θα είναι η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Θ. Τσίρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος