Επιστρέφουν στην Ουκρανία και τον πόλεμο: ” Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσουμε”

Σφιχταγκαλιασμένο νεαρό ζευγάρι Ουκρανών, εκπαιδευόμενοι στην πολεμική τέχνη Muay Thai και προερχόμενοι από την Ταϋλάνδη, βρίσκονται στη χώρα μας και ετοιμάζονται να αναχωρήσουν με λεωφορείο, για να επιστρέψουν στην Ουκρανία και να πολεμήσουν στο πλευρό των συμπατριωτών τους. Εκεί τους συνάντησε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ και ο νεαρός Σεργκέϊ του είπε “Η καρδιά μου έχει ραγίσει με όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μου. Επιστρέφω για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και να νικήσουμε”. Και πρόσθεσε “Οι συγγενείς και οι φίλοι μας μας περιμένουν. Είναι με τα όπλα στα χέρια τους και πολεμάνε”.

Η νεαρή γυναίκα, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν μένει στην ασφάλεια της Ελλάδας και ακολουθεί, απάντησε αυθόρμητα “Θα επιστρέψω μαζί του στην Ουκρανία γιατί είμαι δίπλα του και τον στηρίζω. Επιστρέφω στη χώρα μου όπου είναι όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι μου”

Για τις ειδήσεις που μαθαίνουν από τη χώρα τους αναφέρουν “Ο εχθρός μας, ο Πούτιν έχει καταστρέψει παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, σπίτια, τα πάντα και πρέπει αν πολεμήσουμε για την πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το “τέρας” να κατακτήσει τη χώρα μας

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος