Επίσκεψη Γερμανών συνδικαλιστών στην Ελλάδα για γνωριμία με τα ελληνικά συνδικάτα

Το εργατικό κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), επισκέφτηκε ομάδα Γερμανών συνδικαλιστών και λοιπών στελεχών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με τα ελληνικά συνδικάτα με στόχο την περαιτέρω συνεργασία και δικτύωση σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Η “Arbeit und Leben” (Εργασία και Ζωή) είναι οργανισμός της DGB με 15 παραρτήματα σε ολόκληρη την Γερμανία. Ο οργανισμός αυτός καλύπτει τομείς όπως η δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση, η εξειδίκευση, η εργασιακή κινητικότητα, θέματα εργαζομένων ΑΜΕΑ και πολλές άλλες δραστηριότητες συναφείς με τους εργαζομένους και τις ανάγκες τους.

Ένα από τα παραρτήματα είναι το “Arbeit und Leben” Αμβούργου, που επισκέφτηκε το ΕΚΑ. Ωστόσο, η ομάδα που επισκέφτηκε το ΕΚΑ ήταν ευρύτερη του “Arbeit und Leben” Αμβούργου. Αποτελείτο δηλαδή τόσο από στελέχη του εν λόγω φορέα με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Horst Hopmann, περιελάμβανε όμως και ευρύτατο φάσμα εκπροσώπων φορέων, κομμάτων, συνδικάτων, τοπικών οργανώσεων.

Ειδικότερα υπήρχαν εκπρόσωποι από διάφορες οργανώσεις όπως: Από την οργάνωση «Επιχειρηματίες χωρίς σύνορα», το Ανοικτό πανεπιστήμιο του Αμβούργου, η πρόεδρος (Kalliopa Brandstäter), του συλλόγου αλληλεγγύης προς τους Έλληνες (πρόσφατα κάλυψαν το κόστος σχολικών ειδών στο νομό Πιερίας σε συνεργασία με την τοπική εθελοντική ομάδα «Ο τόπος μου»), ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΕΔ Αμβούργου, εκπρόσωπος της IG Mettal Αμβούργου, εκπρόσωπος της DGB Αμβούργου, εκπρόσωπος της Συνδικαλιστικής οργάνωσης Ver.di, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, εκπρόσωπος της Die Linke Αμβούργου, εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Αμβούργου, εκπρόσωποι φορέων επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, στελέχη του Arbeit und Leben (υπεύθυνοι προγραμμάτων, συντονιστές έργου, προϊστάμενος διοικητικών υπηρεσιών κλπ).

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα, που αφορούσαν κυρίως εργασιακά ζητήματα, συλλογικές συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις και ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά ζητήματα.

Όπως αναφέρει το ΕΚΑ: “Θέσαμε υπ’ όψιν τους τις περικοπές που έχουν γίνει στην Ελλάδα στους μισθούς και τις συντάξεις από το πρώτο μνημόνιο, καθώς επίσης και για τους τρόπους πίεσης προς την κυβέρνηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τονίσαμε με ιδιαίτερο τρόπο το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας μας, καθώς και τις δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος