Επίκειται νέα ΚΥΑ για τις οδοντιατρικές εργασίες

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση επίκειται για τις επισκέψεις σε Οδοντιάτρους, η οποία θα αναθεωρεί τις οδηγίες, που συμπεριλαμβάνονταν στην προσφάτως εκδοθείσα ΚΥΑ και αφορούν μεταξύ άλλων και στην υποχρεωτική διενέργεια rapid test των ασθενών σε θεραπείες με αερόλυμα.

Για τη νέα ΚΥΑ που επίκειται, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΤ. Όπως είπε η νέα ΚΥΑ θα προβλέπει το αυτονόητο,” όποιοι είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να έχουν rapid test”

Η νέα επικαιροποιημένη ΚΥΑ, θα περιλαμβάνει νέες οδηγίες για την προσέλευση των ασθενών, αλλά και των συνοδών τους στα οδοντιατρεία.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες προσέλευσης ασθενών και των συνοδών τους στα οδοντιατρεία, λόγω πανδημίας, σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία είναι οι κάτωθι:

  • Εμβολιασμένοι ασθενείς: Προσέρχονται κανονικά, χωρίς επιπρόσθετο έλεγχο.
  • Συνοδός ασθενούς: Εάν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος ή να διαθέτει rapid test 48 ωρών.
  • Ανεμβολίαστοι ασθενείς: Προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος. Δηλαδή, διενεργείται μόνο διαγνωστικός έλεγχος.
  • Παιδιά σχολικής ηλικίας: Προσέρχονται με την εξέταση, δηλαδή self test 48 ωρών, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολικό πρόγραμμα
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος