Επιφυλακτική η ΚΕΔΕ στην πρόταση Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους- Έπεται συνάντηση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων μετά την άκαρπη συνάντηση, που είχε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, για το εργασιακό τους μέλλον. Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ επιφυλακτική είναι η ΚΕΔΕ στην πρόταση του ΥΠΕΣ.

O κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η νομοθετική πρόταση που του παρουσίασαν οι συνδικαλιστές “δεν μπορεί να σταθεί νομικά, λόγω της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου”.

Το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους και θα ψηφιστεί άμεσα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Την ίδια ώρα, τη θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στην προτεινόμενη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων καθαριότητας στους δήμους, θα καταθέσουν σε συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, στο υπουργείο, ο πρόεδρος του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της αυτοδιοίκησης, Γιώργος Πατούλης και οι επικεφαλής των παρατάξεων του διοικητικού συμβουλίου της.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ, στην πολύωρη έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι προτάσεις που περιέχονται στη νομοθετική ρύθμιση μπορούν να εφαρμοσθούν και δεν θα προκύψουν θέματα αντισυνταγματικότητας κ.ά.

Η ΚΕΔΕ, μεταξύ άλλων, συμφωνεί με τη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και τα χρονοδιαγράμματα που περιέχονται στην πρόταση του υπουργείου, όπως, επίσης, και με την παράταση των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων για άλλους οκτώ μήνες. Για τους διαγωνισμούς πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ζητεί οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι να έχουν αυξημένη μοριοδότηση επειδή είχαν προσληφθεί με διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ και έχουν ξεπεράσει το 24μηνο.

 Εμπορικός Σύλλογος στον Δήμο Αθηναίων: Οι αντοχές όλων έχουν πλέον εξαντληθεί

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ότι θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία, η οποία, με σεβασμό στη νομιμότητα και τους εργαζόμενους, θα αντιμετωπίζει το εκρηκτικό πρόβλημα των σκουπιδιών, άπαξ και διά παντός, και καλεί σε άμεση αντιμετώπιση “γιατί οι αντοχές όλων έχουν πλέον εξαντληθεί”. Αυτό σημειώνεται σε επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται: “Σήμερα, που η πρωτεύουσα επιχειρεί να καταστεί ένας ισχυρός τουριστικός προορισμός και μέσα από αυτό να επωφεληθεί όχι μόνον η επιχειρηματική κοινότητα αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, είναι απαράδεκτο η αδράνεια της κεντρικής διοίκησης να επιτρέπει την εμφάνιση φαινομένων σαν αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα με τα σκουπίδια. Με σεβασμό στη νομιμότητα και στους εργαζόμενους, αλλά άπαξ και διά παντός, σας καλούμε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα γιατί οι αντοχές όλων έχουν πλέον εξαντληθεί. Εμείς, ως Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, θα είμαστε κοντά σας και θα στηρίξουμε κάθε αποφασιστική ενέργεια που θα προστατεύει την Αθήνα και τους πολίτες της”.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Πυρά αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τους συμβασιούχους καθαριότητας (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος