Eπιδρομή από τσούχτρες σε Κορινθιακό και Πατραϊκό (video)

Ένας ακόμα κίνδυνος που απειλεί τους λουόμενους, κυρίως στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο είναι οι μέδουσες. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης ανακοινώθηκε οτι η θαλάσσια περιοχή μπαίνει στο δίκτυο Natura.

Επαγγελματίες που στηρίζονται στον τουρισμό, παράκτιοι ψαράδες και κάτοικοι των περιοχών του Κορινθιακού και Πατραϊκού Κόλπου βρίσκονται αντιμέτωποι από τις αρχές του καλοκαιριού με την επιδρομή από τσούχτρες. Πολλά μαγαζιά έχουν κλείσει. Οι καταστηματάρχες ζητούν από Δήμο και Περιφέρεια να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Οι τσούχτρες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος. Προς μεγάλη απογοήτευση όλων η θάλασσα αρχικά στον Κορινθιακό και στη συνέχεια στον Πατραϊκό Κόλπο δεν είναι ακίνδυνη . Πολλά πακέτα διακοπών έχουν ακυρωθεί καθώς κυρίως οικογένειες που θα περνούσαν τις διακοπές τους στις περιοχές αυτές επιλέγουν κάποιον άλλο προορισμό.

Οι τσούχτρες , σύμφωνα με τους επιστήμονες εμφανίζονται κάθε 8 με 12 χρόνια. Το φαινόμενο διαρκεί ένα με δύο χρόνια. Η υπεραλίευση και οι κλιματικές αλλαγές είναι μερικές από τις αιτίες του «κακού».

Το θέμα έφτασε στη Βουλή. Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Το φαινόμενο, το οποίο ήταν ιδιαίτερα έντονο τον Ιούνιο τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει μια σχετική ύφεση. Οι επιστήμονες όμως θεωρούν βέβαιο ότι θα επανέλθει στο τέλος του καλοκαιριού.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Ψωμάς

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος