Επίδομα στέγασης για 300.000 νοικοκυριά από το νέο έτος (video)

Aπό 1/1/2019 ξεκινά η καταβολή του επιδόματος στέγασης για 300.000 νοικοκυριά που είτε μένουν στο ενοίκιο είτε έχουν στεγαστικό και αδυνατούν το αποπληρώσουν. Το νέο προνομιακό πρόγραμμα επιδότησης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών δίνει έμφαση στο παιδί αφού το ποσό του επιδόματος θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων. Ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Όπως αποκαλύπτει το ΕΘΝΟΣ στα 70 ευρώ το μήνα είναι το ποσό που θα χορηγείται για μια  μονοπρόσωπη οικογένεια. Στα 105 για ένα ζευγάρι και στα 140 για μια οικογένεια με ένα παιδί, στα 175 με 2 παιδιά και στα 210 ευρώ για μια πενταμελή οικογένεια.
Ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες, αφού για το πρώτο ανήλικο μέλος προβλέπεται προσαύξηση 70 ευρώ.
Έτσι ανοίγει ομπρέλα προστασίας για πάνω από 300.000 νοικοκυριά που είναι στο κόκκινο για να μπορέσουν έτσι να σώσουν την μία μοναδική κατοικία τους. Προστατεύονται όμως και εκείνοι που διαμένουν σε μισθωμένο σπίτι και λόγω οικονομικής δυσχέρειας αδυνατούν να πληρώνουν κάθε μήνα το ενοίκιο. Κάτι που μέχρι τώρα προβλέπεται μόνο για όσους έχουν ενταχθεί στο νέο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη.

Κατά τα πρότυπα των κριτηρίων που ισχύουν για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού, μπαίνουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και για το επίδομα στέγασης.
Το επίδομα θα χορηγείται μετά από αίτηση του δανειολήπτη ή ενοικιαστή σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά το μοντέλο χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος.

Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος