Επιχείρηση “Ελευθερία”: Στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των εμβολίων (video)

Τα φορτηγά με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου πέρασαν το απόγευμα της Παρασκευής τον Προμαχώνα, μία μέρα μετά την έναρξη της επιχείρησης μεταφοράς τους από τις αποθήκες της Pfizer προς τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόλις οι πρώτες δόσεις των εμβολίων φτάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα 9.750, τίθεται σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο «Ελευθερία», με τους εμβολιασμούς να αρχίζουν την Κυριακή ταυτόχρονα με άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν ταυτόχρονο στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής σε 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

Ένα από αυτά, ο Ευαγγελισμός, όπου θα εμβολιαστούν 35 άτομα, κυρίως γιατροί και νοσηλευτές. Μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιαστούν θα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Οι πολίτες μπορούν να παίρνουν ήδη όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται από το σάιτ emvolio.gov.gr. Τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να κλείνουν και ηλεκτρονικά το ραντεβού τους στην πλατφόρμα, εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού ή QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Έλληνας πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Άλμπερτ Μπουρλά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν τα εργαλεία που θα οδηγήσουν στο τέλος της πανδημίας.

«Αυτή την στιγμή οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά.

Χαραμάδα αισιοδοξίας δίνει χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων που δείχνει ότι η χώρα μας από τη Θεσσαλία και κάτω είναι «πορτοκαλί», δηλαδή έχει κάτω από πενήντα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Στο «κόκκινο» παραμένει η Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα νησιά στην πλειοψηφία τους είναι “πράσινα”, με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Σε άλλο χάρτη Ευρωπαϊκού κέντρου απεικονίζεται ο δείκτης θετικότητας.

Η Ελλάδα εμφανίζεται με πράσινο χρώμα, δηλαδή ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από 4%.

Ελαφρά είναι η μείωση στα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 617 νέα κρούσματα του κορονοϊού, 470 διασωληνωμένους και 50 θανάτους.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα
Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος