Επεισόδια στο ΑΠΘ: Διαμαρτυρία για τους αστυνομικούς που φρουρούν την κατασκευή βιβλιοθήκης

Πέτρες, μάρμαρα και πυροσβεστήρες εκτοξεύονται από νεαρούς προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από το κτήριο της νέας βιβλιοθήκης. Οι άνδρες των Ματ απαντούν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης και προχωρούν σε συλλήψεις.

Τα επεισόδια μεταφέρονται έξω από την Πρυτανεία.

Φοιτητές διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Η κατάσταση ξέφυγε όταν ένας άντρας άρχισε να φωνάζει προς τα ΜΑΤ που τον απώθησαν. Η ενέργεια αυτή πυροδότησε άγριες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών και μάχες σώμα με σώμα.

«Τα μέλη της Συγκλήτου στέκονται ενωμένα για να υπερασπιστούν τη δημοκρατική νομιμότητα, την ακαδημαϊκή ελευθερία και τη δημόσια περιουσία απέναντι στους εχθρούς της δημοκρατίας και τις εγκληματικές αυτές ομάδες», αναφέρει το ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Το κλίμα από νωρίς το πρωί ήταν τεταμένο…οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο χώρο του πανεπιστημίου όπου προστάτευε τους εργάτες, οι οποίοι απομάκρυναν τα μπάζα από τις εκτεταμένες καταστροφές που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο βιολογικό.

«Επιτρέψαμε να μπαίνει μέσα η αστυνομία, όποτε υπάρχει πρόβλημα και αρχίσαμε και κλείνουμε συστηματικά όλες τις καταλήψεις οι οποίες υπάρχουν στα πανεπιστήμια. Η βιβλιοθήκη θα γίνει οπωσδήποτε. Η βία θα ξεριζωθεί» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου αποφάσισε πως οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών θα ξεκινήσουν άμεσα τις επόμενες μέρες.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου
Επιμέλεια: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος