Επεισόδια στη συγκέντρωση αναπληρωτών καθηγητών και μαθητών (video)

Μικροένταση σημειώθηκε στο μαθητικό συλλαλητήριο, από ένα γκρουπ που ήταν αποκομμένο από την πορεία. Περίπου 150 άτομα, φορώντας κουκούλες και κράνη επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ, στη Λεωφόρο Αμαλίας, με πέτρες και μολότοφ και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών. Από τις δεκαεπτά προσαγωγές που έγιναν, συνολικά οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σημειώνεται, ότι και οι οκτώ συλληφθέντες είναι ανήλικοι, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι ανήλικοι έριξαν βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έσπασαν μια στάση τραμ, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

Παράλληλα, σε ελέγχους που έκανε η Αστυνομία βρήκε μέσα σε δύο σακίδια, μεταξύ άλλων, δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις μολότοφ, φωτοβολίδες και σπρέι.

Οι μαθητές, των οποίων η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε ειρηνικά από τα Προπύλαια προς τη βουλή, με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, στη διάρκεια των επεισοδίων, σταμάτησαν στη Σταδίου στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, για να διαχωρίσουν τη θέση τους, από τα 150 άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια. Το συλλαλητήριο μετά τη λήξη των επεισοδίων συνεχίστηκε κανονικά

Οι μαθητές ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Το κεντρικό σύνθημα είναι «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή» και στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος