Επεισόδια Ν. Σμύρνη: Αρνούνται τις κατηγορίες οι 7 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 19 και οι 4 φέρεται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Στις απολογίες που από το πρωί ήταν σε εξέλιξη, και οι επτά συλληφθέντες αρνούνται τη συμμετοχή τους στα επεισόδια και τις κατηγορίες. Αντιμετωπίζουν τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα κατά περίπτωση.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα απολογηθούν οι υπόλοιποι 12 κατηγορούμενοι ανάμεσα τους και ο 30χρονος Ελληνοιρακινός που κατηγορείται ότι έριξε από το μηχανάκι τον νεαρό αστυνομικό, εκδηλώνοντας πρώτος την επίθεση.

Το Σάββατο απολογείται ο 30χρονος και ακόμη δύο άτομα στα οποία ασκήθηκε δίωξη, ενώ ο 23χρονος που επίσης κατηγορείται ότι έριξε τον αστυνομικό, αναμένεται να απολογηθεί την Κυριακή.

Ο Εληνοιρακινός, μέσω του συνηγόρου του υποστηρίζει ότι την στιγμή των επεισοδίων ήταν στην Δυτική Αττική και συγκεκριμένα ότι μέχρι τις 6.05 μ.μ. της Τρίτης βρισκόταν στην αποθήκη στη Μαγούλα όπου εργάζεται ενώ στη συνέχεια μετέβη στην περιοχή της Ελευσίνας. Ωστόσο αυτό έρχεται σε αντίθεση με μαρτυρία, και μάλιστα από τον γαμπρό του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Υπό εξέταση είναι από την αστυνομία βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εμφανίζει να εκτοξεύεται μολότοφ από την πλευρά που βρίσκονται οι αστυνομικοί προς τους διαδηλωτές. Όπως έγινε γνωστό έχει διαταχθεί Διοικητική Ερευνα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις για τον ρόλο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, αλλά και κατά πόσο έχει αυξηθεί η αστυνομική αυθαιρεσία. Όπως αναφέρεται, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες, “το αν όμως έχει όντως αυξηθεί η αυθαιρεσία και η αστυνομική βία θα αποτυπωθεί όταν ολοκληρωθούν οι υποθέσεις που διερευνώνται από τον Συνήγορο του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία”.

Τίθενται επίσης τα ερωτήματα «τι σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στην αστυνομία για τον περιορισμό της βίας» και «εάν είναι επαρκής η εκπαίδευση των αστυνομικών».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του υπουργείου στρέφεται και κατά του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση «εγκατέλειψε με αδιαφορία την αστυνομία»

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος