Επεισόδια Ν. Σμύρνη: Αρνείται τις κατηγορίες ο 22χρονος – Τι είπε στην απολογία του

Δεν συμμετείχε στην άγρια επίθεση εναντίον του ειδικού φρουρού, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Ν.Σμύρνη. Αυτό υποστήριξε στην απολογία του ο 22χρονος, ο οποίος μαζί με ακόμη δυο άτομα προφυλακίστηκαν, για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού και αρνείται κάθε εμπλοκή στο συμβάν.

Τη δική του εξήγηση για το πώς το πορτοφόλι του βρέθηκε λίγα μέτρα από το σημείο επίθεσης σε βάρος του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας Δράση, έδωσε ο 22χρονος, Αλβανικής καταγωγής, στην 13η ανακρίτρια κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι βρέθηκε στη συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης στις 9 Μαρτίου με δυο φίλους του, αλλά δεν συμμετείχε ούτε στα έκτροπα ούτε στην επίθεση εναντίον του 28χρονου.

Φέρεται να είπε χαρακτηριστικά “Όπως πηγαίναμε στην Πλαστήρα, στις 19.00 με 19.30 ακούσαμε ξαφνικά θορύβους, είδαμε μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τον φίλο μου τον Ζ. τον έχασα. Τον ξαναβρήκα μετά 10 λεπτά. Του είπα ότι δε βρίσκω το κινητό μου και το πορτοφόλι μου.”

Ο κατηγορούμενος, όπως υποστηρίζει αναζήτησε το κινητό του καλώντας τον αριθμό του και στη συνέχεια πήγε σε βενζινάδικο της Νέας Σμύρνης προκειμένου να το παραλάβει από τον άνθρωπο που το είχε βρει. Εκεί έμαθε από αυτόν, ότι κάποιος αστυνομικός είχε βρει το πορτοφόλι του.

“Δεν αγχώθηκα που βρήκε το πορτοφόλι μου η αστυνομία” φέρεται να ισχυρίστηκε ο 22χρονος. “Πήγα στο τμήμα, ρώτησα για το πορτοφόλι μου, μου είπαν έλα επάνω να το πάρεις και με συνέλαβαν. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι επειδή το πορτοφόλι βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε όλο αυτό. Είναι κρίμα να καταστραφεί ένας άνθρωπος για κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία”.

Από την πλευρά του ο 30χρονος βασικός κατηγορούμενος για την επίθεση κατά του αστυνομικού, που επίσης έχει προφυλακιστεί, περιμένει τα αποτελέσματα της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών για να αποδείξει, όπως ισχυρίζεται, ότι την ώρα των επεισοδίων ο ίδιος βρισκόταν στην Ελευσίνα.

Σε νεώτερη δήλωσή του χθες ο συνήγορος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης αναφέρει ότι θα προσβάλει την απόφαση της ανακρίτριας για την προσωρινή του κράτηση “Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως περί προσωρινής κράτησης του εντολέα μας είναι άκρως εσφαλμένη, αφού δεν υφίσταται ούτε υπόνοια εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Θα προσβάλλουμε άμεσα την απόφαση, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τόσο τη νομική θέση του εντολέως μας, όσο και το κύρος της Δικαιοσύνης”.

Το Σάββατο, λίγο πριν την απολογία του, τρεις μάρτυρες κατέθεσαν υπέρ του στην ανακρίτρια. Ο οδηγός του εταιρικού λεωφορείου, ένας συνάδελφός του και η σύζυγός του επιβεβαίωσαν το άλλοθί του, ότι βρισκόταν μαζί τους στην περιοχή της Ελευσίνας τις επίμαχες ώρες και όχι στη Νέα Σμύρνη.

Η Αστυνομία συγκεντρώνει στοιχεία και μαρτυρίες και γι΄ άλλα άτομα, που φέρονται να συμμετείχαν στα έκτροπα της Νέας Σμύρνης, τα οποία αναμένεται να διαβιβάσει στις ανακριτικές αρχές.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος