Επαναληπτικές ξανά τον Σεπτέμβριο – Ο υπουργός Παιδείας για τη μείωση των εισακτέων (video)

Επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβρη σε όλα τα μαθήματα, προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Αφορά τα παιδιά Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά μπαίνει φραγμός σε όσους θέλουν να κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος.

Δεύτερη ευκαιρία για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχουν τον Σεπτέμβριο όσοι μαθητές δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Ιουνίου λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Από τις σημαντικότερες αλλαγές που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό παιδείας είναι η εξέταση στο σύνολο των μαθημάτων, στα ειδικά μαθήματα καθώς και στις πρακτικές δοκιμασίες καθώς και η εισαγωγή σε ειδικό ποσοστό θέσεων – 0,5% – επιπλέον του αριθμού εισακτέων.

O υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε στο κανάλι της Βουλής: «Εμείς αυτό που λέμε είναι τα παιδιά που έχουν πάθει κάτι να έχουν και λίγο διάστημα να μπορέσουν να μαζευτούν τα μυαλά τους να δούνε ξανά τα μαθήματα και να δώσουν τον Σεπτέμβριο. Ότι θα υπάρχουν κάποια άτομα τα οποία θα τα καταχωρούσα στην κατηγορία των απατεώνων εμάς όμως δεν μάς αφορά γιατί αυτό είναι ένα θέμα γενικότερης ηθικής τάξης και το παραμερίζουμε εμάς μας ενδιαφέρουν τα παιδιά».

Διευκρινίσεις για την μείωση του αριθμού των εισακτέων έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη συνέντευξή του: Δεν μπορούμε να πάμε στα νούμερα που προτείνουν τα Ιδρύματα, διότι υπάρχει μια μεγάλη ζήτηση αλλά να δούμε τρόπους που και τα παιδιά θα μπορούν να πάνε στο Πανεπιστήμιο όσα αξίζουν να πάνε και θέλουν να πάνε και καλύτερη μόρφωση να πάρουν.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στο μάθημα της ιστορίας ο υπουργός παιδείας τόνισε πως η συζήτηση θα αρχίσει απο τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος