Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (video)

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον οδήγησε εκτός φυλακής, παρά την καταδίκη του για την υπόθεση τη δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, συνελήφθη στην περιοχή της Στούπας της Δυτικής Μάνης όπου διέμενε απο το 2019 και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν πρόβαλλε καμία αντίσταση, ενώ φάνηκε να μη γνωρίζει ότι είχε ήδη εκδοθεί η απόφαση.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος ήταν ελεύθερος από τις 30 Ιουλίου 2019 θα επιστρέψει στη φυλακή, καθώς αναβιώνει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από μηδενική βάση, με άλλους δικαστές και ενόρκους στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξέφρασαν την μεγάλη τους ικανοποίηση για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η εξαφάνιση της σκανδαλώδους απόφασης, με την οποία αποφυλακίσθηκε ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, αποτελεί ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού και των αγώνων της οικογένειάς του για Δικαιοσύνη” τόνισαν.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος