Εντός Αυγούστου το φορολογικό ν/σ – Μείωση συντελεστών και ΕΝΦΙΑ (video)

Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, εντός του Αυγούστου, είναι το φορολογικό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για μία μεταρρυθμιστική τομή, τονίζοντας πως δεν μειώνει απλά τους συντελεστές σε βάθος τετραετίας.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από την πλευρά των δανειστών για το συγκεκριμένο νομοθέτημα και πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% φέτος και κατά 10% το 2020.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε δύο φάσεις, άμεσα με 20% για τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο, και θα αφορά και τον κύριο φόρο και τον συμπληρωματικό.

Όπως εξήγησε το σχέδιο για την φορολογία είναι η μείωση συντελεστών σταδιακά σε βάθος τετραετίας, είπε ότι θα διατηρηθεί το αφορολόγητο και θα υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης με εντοπισμό της φορολογητέας ύλης.

Με ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονικά τιμολόγια και έκπτωση στον ΦΠΑ καθώς και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να διευρυνθεί η φορολογική βάση, είπε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα βελτιωθεί και πρόσθεσε πως οι 120 δόσεις είναι ρύθμιση που επιβάλλεται για την ιδιωτική οικονομία, για να δουλέψει η οικονομία, γι΄ αυτό και σκοπός είναι να εφαρμοστεί και στις επιχειρήσεις. Τόνισε πως στόχος είναι να μειωθεί το επιτόκιο στο 3% από το 5%.

«Εφόσον δείξουμε δείγματα γραφής οι δανειστές θα αποφασίσουν μείωση στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε και πρόσθεσε πως η μείωση των πλεονασμάτων θα συζητηθεί με την κ. Μέρκελ στη συνάντηση που θα έχει στις 25 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος