Ενίσχυση της φύλαξης και κάλυψη των κενών ζητούν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο

Την καταδίκη του περιστατικού επίθεσης συνοδού σε βάρος τραυματιοφορέα στο Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Λευκάδας, την Κυριακή 22 Δεκέμβρη, εκφράζει το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο και εκφράζει την άποψη ότι: “Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Έρχεται να προστεθεί στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους”.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: “Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου μας και στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων αλλά και οι πρόσφατες επιθέσεις σε ειδικευόμενη γιατρό της Α Παθολογικής και νοσηλεύτρια της Ορθοπεδικής κλινικής.
Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων» ή ως δήθεν «υπευθύνων» ή «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, που βιώνουν καθημερινά ασθενείς και εργαζόμενοι”.

Επίσης οι εργαζόμενοι αναφέρουν για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων πως: “Αν και ο οργανισμός του Κέντρου Υγείας Μεγάρων προβλέπει 11 θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων, σήμερα εργάζονται μόνο 2 μόνιμοι ( ο ένας έχει μεταφερθεί από το Περιφερειακό Ιατρείο Αλεποχωρίου) και ένας επικουρικός.
Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και τις υπόλοιπες βασικές ειδικότητες γιατρών, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Για παράδειγμα δεν υπάρχει κανένας οφθαλμίατρος, γυναικολόγος ή ψυχίατρος. Υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος, μόνο μία επικουρική ακτινολόγος και μια μικροβιολόγος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργούν σε 24ωρη βάση τα εργαστήρια του κέντρου υγείας”.

Για το νοσοκομείο επισημαίνουν ότι: “Αντίστοιχα είναι τα προβλήματα στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, λόγω των ελλείψεων προσωπικού (οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό ξεπερνούν τις 120) και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης (κατά 13 εκατ. ευρώ ετησίως) με αποτέλεσμα ο οικονομικός απολογισμός του νοσοκομείου για το 2018 να είναι ελλειμματικός κατά 8 εκατ. ευρώ”.

Τέλος, το σωματείο θέτει ως αιτήματα, εκτός από την ενίσχυση της φύλαξης και του φωτισμού στον προαύλιο χώρο και το πάρκινγκ: “να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Ν. Πέραμο και να λειτουργήσουν Περιφερειακά Ιατρεία σε Κινέτα και Αλεποχώρι και να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και πλήρη κρατική χρηματοδότηση το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο”, καθώς και “να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος