Eνδιαφέρουσα εκδήλωση για την ακτοπλοΐα από την ΠΕΝΕΝ

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού με θέμα τη σημερινή κατάσταση στην Ακτοπλοΐα.

Όπως αναφέρει η ΠΕΝΕΝ: “Στόχος είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα, οι ελλείψεις και οι ανεπάρκειες στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει την λειτουργία της και παράλληλα να προβάλει ένα νέο μοντέλο Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που απαιτείται στις σημερινές συνθήκες προκειμένου να συμβάλει αυτό στην ανάπτυξη των νησιών, στην καλύτερη σύνδεση με όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους χρήστες των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει εκτενής αναφορά στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Ακτοπλοϊκό δίκτυο, στην εξυπηρέτηση των μικρών νησιών, στις άγονες γραμμές, στην πολιτική των τιμών στα εισιτήρια κ.α”.

Συνεχίζοντας το ναυτεργατικό σωματείο, επισημαίνει ότι: “Στενά συνδεδεμένα με τα παραπάνω είναι τα προβλήματα των Ναυτεργατών σε αυτές τις συνθήκες και οι πολιτικές κυβέρνησης – εφοπλιστών οι οποίες συντελούν στην όξυνση των εργασιακών τους προβλημάτων.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή προκειμένου σε αυτή να πάρουν μέρος οι Ναυτεργάτες.

Επίσης στην εκδήλωση θα παραστούν και θα λάβουν τον λόγο εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων και διάφοροι ακόμα φορείς που έχουν αναφορά στον ευρύτερο χώρο της Ακτοπλοΐας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος