Ένας εργαζόμενος με covid στο Γηροκομείο Χανίων (audio)

Θετικός στον κορoνοϊό βρέθηκε ένας εργαζόμενος στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, μετά από τους επαναληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους -μοριακό τεστ (PCR) – που πραγματοποιήθηκαν χθες στο σύνολο των εργαζομένων και των ηλικιωμένων.

Ο εργαζόμενος δεν φέρει εμφανή συμπτώματα της ασθένειας, ενώ από την περασμένη Κυριακή δεν έχει βρεθεί στο ίδρυμα, καθότι, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της διοίκησης, εργάζεται εκ περιτροπής και τις τελευταίες ημέρες παρέμενε σπίτι. Με την γνωστοποίηση του αποτελέσματος του τεστ από τον ΕΟΔΥ, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και απομόνωση.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και συγκεκριμένα με τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, τα τεστ θα επαναληφθούν, ώστε να υπάρχει έλεγχος για περαιτέρω διασπορά του ιού.


Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Γιάννης Σημαντηράκης, αναφέρθηκε στην αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα, ενώ παράλληλα επεσήμανε τις αντικειμενικές δυσκολίες όπως αυτές προκύπτουν, τόσο από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και από το γεγονός ότι οι πολλοί εργαζόμενοι παίρνουν τις ειδικές άδειες, προκειμένου να είναι με τα παιδιά τους.

Ένα άλλο πρόβλημα που έχει προκύψει, είναι ότι σταδιακά το Γηροκομείο μετατρέπεται σε Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων, αφού από τους 83 τρόφιμους, οι 30 είναι κατάκοιτοι και απολύτως ανήμποροι να αυτοεξυπηρετηθούν. Έτσι η Διοίκηση προχωρά από πέρυσι, σε προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών ειδικοτήτων, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις και στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Σημαντηράκη, στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μ. Παπαδάκης

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ