Έναρξη της λειτουργίας των κέντρων κοινότητας (video)

Ένας νέος θεσμός, τα κέντρα κοινότητας, μπαίνουν στην ζωή των πολιτών οι οποίοι θα μπορούν χωρίς ταλαιπωρία να ενημερώνονται για όλα και κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή τους.

Η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Θεανώ Φωτίου εγκαινίασε το απόγευμα της Τετάρτης, το κέντρο κοινότητας στο Δήμο Ηλιούπολης.

Με την λειτουργία του νέου θεσμού, είναι χιλιάδες οι πολίτες οι οποίοι πλέον μπορούν να ενημερώνονται πληρέστερα για όλα τα κοινωνικά προγράμματα και της υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή τους.

Έχοντας απλά τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο κέντρο κοινότητας του δήμου τους. Πολλοί είναι εκείνοι πάντως που δεν γνωρίζουν ότι είναι δικαιούχοι επιδομάτων και παροχών.

111 κέντρα κοινότητας λειτουργούν από το καλοκαίρι σε ισάριθμους δήμους στελεχωμένα με προσωπικό υψηλών προσόντων που προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ. Συνολικά σε όλοκληρη τη χώρα είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσουν 250 κέντρα κοινότητας. Σε λειτουργία βρίσκονται 24 στην Αττική.

Τα κέντρα κοινότητας θα εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες δυνατότητες και ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες που αγκάλιασαν το νέο θεσμό.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος