Εν αναμονή των ιστολογικών για το θάνατο του μωρού-Πού στρέφονται οι έρευνες

Τα αίτια του θανάτου του 11 μηνών βρέφους από την Συρία θα αποκαλύψουν οι ιστολογικές εξετάσεις  καθώς παραμένουν, δύο εκδοχές. Αυτή της ιατροδικαστικής εξέτασης που τα αποδίδουν σε σεξουαλική κακοποίηση  αλλά και του ενδεχόμενου  ο θάνατος του παιδιού  να προκλήθηκε από την φαρμακευτική αγωγή  που λάβαινε το βρέφος.

Η υγεία του παιδιού, που έπασχε από εγκεφαλίτιδα,  τις τελευταίες ημέρες   επιδεινώθηκε  και εντέλει μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων.

Επισήμως τα αίτια του θανάτου παιδιού παραμένουν αδιευκρίνιστα αλλά  σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί η ιατροδικαστική  γνωμάτευση στις έρευνες που διεξάγουν οι αστυνομικοί του τμήματος ανηλίκων της Ασφάλειας προκειμένου να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του θανάτου του παιδιού.

Οι αστυνομικοί ερευνούν και πέρα από την εκδοχή της σεξουαλικής κακοποίησης που φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία να απομακρύνεται  ως πιθανότητα. Δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με καταθέσεις το βρέφος έκανε θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, λόγω της σοβαρής πάθησης του.

Κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έπασχε από μικροκεφαλία και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Αυτά ισχυρίζονται και οι γονείς του μωρού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ παραμένουν στην Ασφάλεια ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παραμένουν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με την μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ