Εμβολιασμός και εγγραφή στα σχολεία- Τι προβλέπει η εγκύκλιος ( video)

Στο ερώτημα εάν μπορεί Διευθυντής σχολείου να εγγράψει παιδί που δεν είναι εμβολιασμένο, απάντησε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο προϊστάμενος εκπαίδευσης, Μ. Μηλιαράκης από τα Χανιά. Στον αντίποδα, ο Κ. Νταλούκας, Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, τόνισε ότι “σαν γιατροί οφείλουμε να προστατέψουμε τον εμβολιασμό, γιατί αυτό θα προστατεύσει την υγεία των παιδιών.”

“Είναι ξεκάθαρο.  Είναι το βιβλιάριο Υγείας που προσκομίζουν οι γονείς κατά την εγγραφή των παιδιών, όμως δεν αποτελεί εμπόδιο, εάν ο γονιός φέρει χαρτί για αντενδείξεις”, τόνισε ο κ. Μηλιαράκης, αναφερόμενος στη σχετική εγκύκλιο.

Ο Κ. Νταλούκας, υπενθύμισε ότι προχθές εστάλη από την Ένωση επιστολή στην οποία τονίζεται ότι πρέπει να κλείσει αυτό το “παραθυράκι” των γνωματεύσεων για αυτοάνοσα ή αντενδείξεις”, που όπως τόνισε συνηγορεί “με τη θέση γονέων υπέρ του αντι- εμβολιασμού.”

“Παράλογο να υπογράψει γιατρός χαρτί ότι γονιός φοβάται τα εμβόλια. Ωστόσο, υπάρχουν γιατροί που πέρυσι παραπέμφθηκαν στα πειθαρχικά όργανα Συλλόγων για ιατρικά απαράδεκτες γνωματεύσεις”, τόνισε ο εκπρόσωπος των παιδιάτρων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος