Εμβόλια και νέα σχολική χρονιά (video)

Εμβόλια, γονείς, παιδιά και έναρξη σχολικής χρονιάς. Ποια είναι η θέση των ειδικών και των υπευθύνων για τους εμβολιασμούς. Τι ισχύει. 

Ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Απευθείας», αναφορικά με το θέμα της επικινδυνότητας ή όχι των εμβολίων ξεκαθάρισε, ότι σώζουν ζωές.

Όπως είπε, για να μπορέσουμε να πούμε ότι σταματάει ο εμβολιασμός, θα πρέπει να μην υπάρχει παγκοσμίως κρούσμα για πέντε χρόνια.

Η θέση του του κ. Κωνσταντόπουλου είναι ότι τα εμβόλια είναι εντελώς αθώα και πλέον τα είναι καθαρά μετά και την εξέλιξη που έχουν υποστεί.

Η Μερόπη Τζούφη, υφυπουργός Παιδείας από την πλευρά της συμφώνησε με τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς στα σχολεία παρέπεμψε στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, από την οποία προκύπτει ότι καλό είναι με το άνοιγμα των σχολείων να προσκομίζεται και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

«Το ζήτημα της υποχρεωτικότητας μπορεί να υπάρχει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, διότι μπαίνουν και ζητήματα συνταγματικής τάξης από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής».

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε ότι «αν υπάρχει επιδημία ο υπουργός Υγείας μπορεί να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για συγκεκριμένο νόσημα και για συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα που βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο».

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος