Eλληνόπουλα της Γερμανίας στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Συχνές είναι οι επισκέψεις μαθητών στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, αλλά σίγουρα ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επίσκεψη επτά μαθητών με δύο καθηγητές  από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ήταν μαθητές από την 2η Λυκείου του ελληνογερμανικού Κλάδου του Leibnik-Μontessori Gymnasium Dusseldorf με συνοδούς τους καθηγητές Ιωάννη Κοτούπα και Αλεξία Μυριούνη.

Eλληνόπουλα της Γερμανίας στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού ΔιστόμουΚαλά προετοιμασμένοι, με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και παρατηρήσεις είδαν το ντοκιμαντέρ και άκουσαν την ειδική ενημέρωση από την εθελοντρια του Μουσειου, εκπαιδευτικό και τελειόφοιτη Φιλολογίας Αμαλία Παπαϊωάννου και ξεναγήθηκαν από τους επίσης εθελοντές Χρήστο Παπανικολάου και Λουκά Δημάκα.


Το Leibnik-Μontessori Gymnasium Dusseldorf είναι το μοναδικό ίσως δευτεροβάθμιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Γερμανία που έχει δίγλωσσο ( Γερμανικό – Ελληνικό) Κλάδο, στο πρωινό του πρόγραμμα  Οι γονείς των παιδιών κατάγονται από πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Δράμα, το Τρίκαλα, η Ξάνθη κ.α,
Η επίσκεψη – προσκύνημα στο Μουσειο Ναζισμού ήταν ένα μέρος της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Ελλάδα με κέντρο την Αθήνα – μετά από το Δίστομο θα επισκέπτονταν τους Δελφούς και την Βυζαντινή Μονή του Όσιου Λουκά.
Η επίσκεψη έγινε την παραμονή της Πρωτομαγιάς, περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων της Σφαγής των 228 Διστομιτών από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ενώ επίσκεψη πραγματοποίησαν και 200 μαθητές από την Αθήνα.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος