Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράση στήριξης των αστέγων στο λιμάνι του Πειραιά

Array

Κάθε μέρα, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στέκονται αρωγοί σε όσους έχουν ανάγκη. Έτσι και τις γιορτές συνεχίζουν τις δράσεις τους προσφέροντας φαγητό, είδη ατομικής υγιεινής, κουβέρτες αλλά και ψυχολογική υποστήριξη σε άστεγους. Την Παρασκευή, ομάδα εθελοντών συνέδραμαν 150 ανθρώπους στον Πειραιά.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας με όνειρα και φιλοδοξίες, έχασαν τα πάντα και βρέθηκαν να ζουν στο δρόμο, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

«Εγώ μένω στα παγκάκια, με καθετήρα, πατερίτσες, έχω πέσει από σκαλωσιά. Δεν έχουν πού να κάνεις μπάνιο, το φαγητό είναι το λιγότερο. Είναι γύρω στα 80 άτομα στο λιμάνι», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ ένας άστεγος.

Ακόμη, μία κυρία είπε ότι μένει στον δρόμο, αν και έχει σπίτι, το οποίο όμως αδυνατεί να συντηρήσει.

Προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ο τομέας κοινωνικής πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μοίρασε ζεστό φαγητό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους συμπολίτες μας.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός ανέφερε ότι «βοηθούμε με νοσηλευτές, πρώτες βοήθειες, ψυχολόγους. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ποτέ».

«Μοιράζει ζεστό φαγητό σε 150 άτομα, κοτόπουλο με πατάτες, σαλάτες, γλυκό», είπε για τον Ερυθρό Σταυρό η Πηνελόπη Μιχαηλίδου, κοινωνική λειτουργός.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι άστεγοι στο λιμάνι του Πειραιά και στο κέντρο της Αθήνας, έχουν μειωθεί σημαντικά από πέρυσι.

«Οι συμπολίτες μας έχουν μπει σε υπνωτήρια, σε ξενώνες και ταυτόχρονα έχουν μπει σε ένα πρόγραμμα το «Στέγαση και Εργασία», το οποίο δίνει και ψυχολογική στήριξη», τόνισε ο Γιώργος Σταμάτης, γενικός γραμματέας της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού.

Ανάλογες δράσεις υλοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ιδιαίτερα σε περιόδους κατά τις οποίες επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος