Έλληνας πρωτοτυπεί με την εφαρμογή για την… «υγιεινή και βιώσιμη» κατανάλωση στα σούπερ μάρκετ (video)

Εάν αναζητάτε τρόπους για να βρείτε υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ με βάση τις διατροφικές σας προτιμήσεις, τη λύση δίνει μια πρωτότυπη ελληνική εφαρμογή. Ο εμπνευστής της ιδέας και αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Leeds, Ευάγγελος Πουρνάρας, εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής, καθώς και το πώς γεννήθηκε η ιδέα για την «υγιεινή και βιώσιμη» κατανάλωση στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Πουρνάρα, σκοπός αυτής της εφαρμογής είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να ανακαλύψουν νέα προϊόντα, τα οποία είναι πιο υγιεινά και περιβαλλοντικά βιώσιμα. Ο ενδιαφερόμενος μέσω της εφαρμογής προσθέτει απλώς τις προτιμήσεις του και όταν επισκεφθεί ένα σούπερ μάρκετ, το λογισμικό της εφαρμογής εντοπίζει τα προϊόντα που βρίσκονται κοντά του και στη συνέχεια του εμφανίζει μια σειρά προϊόντων.

Ο Έλληνας επιστήμονας υποστηρίζει ότι ο βασικότερος λόγος που τον ώθησε στη δημιουργία αυτής της εφαρμογής, είναι η επιθυμία να προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσουν οι καταναλωτές περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη βιωσιμότητά των προϊόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος