Ελεύθεροι και οι 18 κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις “μίζες” στο λιμάνι Θεσσαλονίκης (video)

Με την απολογία του λιμενάρχη Θεσσαλονίκης και των 6 πλοηγών έκλεισε η ανακριτική έρευνα για την υπόθεση με τις μίζες στο λιμάνι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες εταιρείες ρυμουλκών. Οι επτά κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση, όπως έγινε και με τους άλλους έντεκα χθες Σάββατο. 

Το ποσό της εγγύησης ορίστηκε σε 20.000 ευρώ για τον λιμενάρχη και σε 15.000 ευρώ για τους πλοηγούς, με σύμφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων.

Οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων εταιρειών ρυμουλκών που εμπλέκονται στο καρτέλ που είχε στηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μοιράζονταν εξίσου τζίρο 1 εκατ. ευρώ μηνιαίως.

Ο λιμενάρχης φέρεται να διαδραμάτιζε κομβικής σημασίας ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, εισπράττοντας μίζες ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του στους πλοιοκτήτες.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που δημοσιεύει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Σε έναν από αυτούς ο συνεργάτης εμπλεκόμενου εφοπλιστή ενημερώνει τηλεφωνικά τον Λιμενάρχη ότι θα του παραδώσει το ποσό των 5.000 ευρώ.

Επί 15 μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τα πρόσωπα, καταγράφοντας ακόμη και τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες. Στην κορυφή της ιεραρχίας βρίσκονταν οι επικεφαλής των τεσσάρων εταιρειών ρυμουλκών. Υποχρέωναν τις ναυτιλιακές εταιρείες να χρησιμοποιούν τα δικά τους ρυμουλκά, βγάζοντας εκτός την άλλη ανταγωνίστρια εταιρεία, η οποία τελικά πτώχευσε.  Και οι 18 κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος