Έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ για την αυστηρή τήρηση των μέτρων (video)

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι της ελληνικής αστυνομίας σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, κατά την περίοδο της καραντίνας. Μόνο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο στη Θεσσαλονίκη, έγιναν περισσότεροι από 2.300 έλεγχοι σε επιχειρήσεις, σε υπαλλήλους και καταναλωτές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δείχνουν ότι συμμορφώνονται με τα μέτρα.
Οι αρχές εξετάζουν εάν οι πολίτες τηρούν τα μέτρα προστασίας, δηλαδή, εάν φορούν μάσκα, εάν έχουν στείλει μήνυμα ή εάν έχουν συμπληρώσει σωστά το έντυπο για μετάβαση στο σούπερ μάρκετ.

Η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη έκανε σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Μέσα σε ένα 24ωρο, 27 κλιμάκια διενήργησαν ελέγχους σε 280 επιχειρήσεις και 2.945 άτομα. Απ’ αυτούς, οι 1.314 ήταν καταναλωτές και οι 731 υπάλληλοι. Μόνον σε 12 περιπτώσεις εντοπίστηκαν παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen, την πρώτη εβδομάδα του δεύτερου λοκ ντάουν,  καταγράφηκε αύξηση 17,1% στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ. Η άνοδος των πωλήσεων αφορά τρόφιμα, ποτά και προϊόντα καθαρισμού, όπως είναι τα αντισηπτικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος