Ελευσίνα: Αποκαλυπτήρια του γλυπτού του “Εργάτη” την Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Μία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη εκδήλωση διάσωσης της ιστορικής μνήμης και τιμής των προηγούμενων γενεών θα γίνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στις 11:00 το πρωί στην Ελευσίνα, με πρωτοβουλία του Δήμου, με τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού του “ΕΡΓΑΤΗ” στον κόμβο των οδών Αδελφών Μουρίκη και Ιεράς Οδού (αποθήκες Ελαιουργικής).  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις παλιές αποθήκες της Ελαιουργικής και θα περιλαμβάνει ομιλίες και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους εργάτες στην Ελευσίνα.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής (ΕΚΕΔΑ) όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: “αρχικά χαιρετίζει αυτήν την ενέργεια του Δήμου Ελευσίνας και η Διοίκηση του ΕΚΕΔΑ θα συμμετέχει σύσσωμη.

Μια ενέργεια που τιμά την προσφορά του εργάτη κυρίως στην οικονομία της χώρας, που τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας εξ’αιτίας των κακών πολιτικών από μέτριους έως κακούς πολιτικούς τόσο πολύ ταλανίζεται.

Η περιοχή μας απασχολεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων μιας και  εδώ δραστηριοποιείται το 48% της Βαριάς Βιομηχανίας της χώρας μας , καθώς και εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Εργαζόμενοι απ’όλα τα σημεία της χωράς μας, λοιπόν, επανδρώνουν αυτές τις επιχειρήσεις, όπου δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης των ίδίων και των οικογενειών τους, των ίδιων των επιχειρήσεων αλλά και της ίδιας της οικονομίας της χώρας, πολλές φορές πληρώνοντας και με την ίδια τους την ζωή την προσήλωσή τους στην εργασία τους, αφού από τα πολλά εργατικά ατυχήματα μετράμε 10αδες νεκρούς όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας”.

Φωτο: αρχείο ΕΚΕΔΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος