ΕΛ.ΑΣ: Επιτυχής δοκιμή της διαλειτουργικής πλατφόρμας για την επιβολή του νόμου στην Ε.Ε

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε, που συμμετέχουν στην κοινοπραξία INFINITY.

Η δοκιμαστική λειτουργία αφορούσε αφενός τη διαλειτουργικότητα του εξοπλισμού (εικονικής πραγματικότητας) και του δικτύου- πλατφόρμας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου και αφετέρου την ανάπτυξη δύο υποθέσεων – σεναρίων (use cases), όπως προβλέπονται από το ερευνητικό πρόγραμμα.

Το INFINITY στοχεύει στη δημιουργία μιας συνεκτικής πλατφόρμας, που χρησιμοποιεί την σε βάθος ανάλυση δεδομένων πολλαπλών πηγών και την εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να βοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου στην ανάλυση και εξαγωγή ουσιαστικών πληροφοριών και συμπερασμάτων για την αποτελεσματική πρόοδο των υποθέσεων.

Το ερευνητικό πρόγραμμα INFINITY χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Horizon 2020

Σημειώνεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία από τον Σεπτέμβριο του 2019 συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ε.Ε. για την έρευνα και καινοτομία HORIZON 2020.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα INFINITY – Investigative, Immersive, and Interactive CollaborationEnvironment

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ