Εκτεταμένες ζημιές από ξαφνική νεροποντή στη Σάμο (video)

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή διάρκειας περίπου δύο ωρών, στην περιοχή της Καλλιθέας και τον οικισμό της Αγίας Κυριακής στον Μαραθόκαμπο της Σάμου. Ο μεγάλος όγκος νερού παρέσυρε αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία ενώ κατέστρεψε και καλλιέργειες. Το νερό σε κάποια στιγμή έφτασε σε ύψος τριών μέτρων και απείλησε τα σπίτια της περιοχής.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο πρόεδρος της κοινότητας Μαραθοκάμπου Παρασκευάς Καλβίνος και ο αντιδήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Βολακάκης έσπευσαν στην περιοχή για να απεγκλωβίσουν με τα μηχανήματα του Δήμου Δυτικής Σάμου τους κατοίκους από τους τόνους λάσπης που είχαν γεμίσει όλους τους δρόμους του οικισμού. «Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με αυτό που αντικρίσαμε μόλις ξημέρωσε η μέρα» δήλωσε.

«Η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που μέσα σε δύο ώρες κατέβασε τόνους νερού, φερτά υλικά και μπάζα μέσα από τα δύο ρέματα που περνούν από τον οικισμό με αποτέλεσμα να προξενήσει τεράστιες ζημιές στους κατοίκους του οικισμού» είπε ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέκος Λυμπέρης που βρέθηκε κοντά στους κατοίκους.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο προξένησε ζημιές και στην περιοχή της Καλλιθέας με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.

Στο σημείο έκανε παρεμβάσεις το γκρέιτερ της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου μετά την παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη ενώ μηχανήματα της Π.Ε Σάμου και του Δήμου πήγαν στην περιοχή για την αποκατάσταση των ζημιών ενώ αναμένεται να συνδράμει στις εργασίες και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ακόμη και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών, ενώ ο δήμαρχος Αλέξανδρος Λυμπέρης έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς για να υπάρξει βοήθεια στους πλημμυροπαθείς.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης (ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος