Έκτακτα μέτρα στο ΑΧΕΠΑ μετά τα 14 κρούσματα στο προσωπικό – Κλείνει η Α’ Παθολογική Κλινική

Δεν θα δέχεται ασθενείς με κορονοϊό μέχρι την Παρασκευή το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ ώστε να γίνει απολύμανση στην Α’ Παθολογική Κλινική, όπου εντοπίστηκαν 14 κρούσματα του ιού σε εργαζόμενους, νοσηλευτές και γιατρούς. Ορίζονται τρία νοσοκομεία νοσηλείας κρουσμάτων Covid-19 στην 3η και 4η ΥΠΕ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού, με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου.

Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας. Η ομάδα θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ