Έκρηξη σε ΙΧ σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Αιγάλεω

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τα ξημερώματα εκρηκτικό μηχανισμό σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Κορυδαλλού.

Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το ΙΧ, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από τον αριστερό μπροστινό τροχό. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ούτε πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιαδήποτε μορφή απειλών ή βίας, από όπου και αν προέρχονται», δήλωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, εκφράζοντας την συμπαράστασή της στον αρχιφύλακα και στην οικογένειά του.

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στις φυλακές στοχοποιούμαστε και γινόμαστε το θύμα, εξαιτίας της αλόγιστης βίας και της απώλειας ελέγχου και νομιμότητας σε ορισμένες φυλακές», επισημαίνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Εξάλλου – αναφέρει η Ομοσπονδία – ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας είχε και κατά το παρελθόν πέσει θύμα βίας, όταν άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν την ώρα που μετέβαινε στην υπηρεσία του, αλλά «δυστυχώς η υπόθεση αυτή δεν εξιχνιάστηκε και οι θύτες παραμένουν άγνωστοι. Τουλάχιστον αυτή τη φορά, ζητάμε και ελπίζουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Ίσως τότε δοθεί απάντηση και στο βασανιστικό για όλους ερώτημα, γιατί συμβαίνουν τέτοια περιστατικά» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Πηγή: ΕΡΤ1-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος