Εκπρόσωπος Αττικής Οδού: Μάς αιφνιδίασε η κακοκαιρία που «χτύπησε» νωρίτερα

Στον μεγάλο αριθμό των οχημάτων, που είχαν ήδη μπει στην Αττική οδό, την πρωϊνή ώρα που χτύπησε χθες το ακραίο καιρικό φαινόμενο, πολύ νωρίτερα από την αναμενόμενη και τα 6.000 φορτηγά που κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα μέχρι το μεσημέρι, απέδωσε εν πολλοίς ο Φάνης Παπαδημητρίου διευθυντής κυκλοφορίας και συντήρησης της Αττικής Οδού, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, τον εγκλωβισμό για ώρες των 3000 οδηγών – Διακόσιοι άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις 10 σήμερα το πρωί στην Αττική Οδό και 100 αυτοκίνητα – ενώ ανέφερε πως ξεκίνησε να διαφαίνεται ότι κάποια τμήματα πρέπει να κλείσουν από τις 2 χθες το μεσημέρι, οπότε και άρχισε να κλείνει τμηματικά σε συνδυασμό με την τροχαία. “Η Αττική οδός θα ανοίξει όταν απεγκλωβιστούν όλοι οι οδηγοί”,  σημείωσε και εκτίμησε ότι αύριο ο δρόμος θα είναι ανοιχτός. Όσο για τον απεγκλωβισμό των οδηγών επέρριψε ευθύνες και στην πυροσβεστική και στην τροχαία.

Ο κ. Παπαδημητρίου εκτίμησε πως «όποιο σχέδιο είχαμε ήταν σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθεί με τόσα φορτηγά και αυτοκίνητα στο δίκτυο». Ανέφερε επίσης ότι η κίνηση των φορτηγών στην Αττική οδό δόθηκε εντολή να σταματήσει στις 2 το μεσημέρι ενώ στην Νέα οδό είχε δοθεί από τις 9 το πρωί.

“Συγγνώμη” ζήτησε ο κ. Παπαδημητρίου από τηλεθεατή που συμμετείχε στην εκπομπή και ανέφερε πως μπήκε στην Αττική οδό στις 8 το πρωί και απεγκλωβίστηκε στις 9 το βράδυ, χωρίς κανείς να επικοινωνήσει μαζί του και να τον βοηθήσει.

Στην Αττική οδό υπάρχουν κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας. “Πήρε κάποια ώρα για να κλείσουν τμηματικά τμήματα της Αττικής Οδού” ανέφερε. “Δεν μπορώ να προκαταλάβω αποφάσεις όσον αφορά στην αποζημίωση των οδηγών που εγκλωβίστηκαν” σημείωσε “Είναι θέμα της διοίκησης. Σε ό,τι με αφορά αισθάνομαι πολύ άσχημα απέναντι στους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος