Εκκρεμείς συντάξεις — Επισπεύδεται η απονομή για υγειονομικούς – νομικούς – μηχανικούς (video)

Επιταχύνονται οι ρυθμοί απονομής συντάξεων στα «προβληματικά» ταμεία των υγειονομικών, των δικηγόρων και των μηχανικών, στα οποία εκκρεμούσαν φάκελοι από το 2016. Στη μάχη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μπαίνει και το ψηφιακό σύστημα του ΕΦΚΑ, που ταυτόχρονα θα καταγράφει και τις επιδόσεις των υπαλλήλων.

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στα ταμεία υγειονομικών, δικηγόρων και μηχανικών, όπου οι συντάξεις τα προηγούμενα χρόνια απονέμονταν με ρυθμό χελώνας.

Πρωταθλητής στην εκκαθάριση των συντάξεων που εκκρεμούσαν ακόμη και από το 2016 αναδεικνύεται το ΤΣΑΥ (υγειονομικοί): Το 95% των 3.000 εκκρεμών συντάξεων εκκαθαρίστηκε μέσα σε ενάμιση χρόνο. Κάθε μήνα εκδίδονται 700 συντάξεις (2021) αντί 70 το 2019.

Στις 700 από τις 2.500 μειώθηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις στο Ταμείο Νομικών. Απονέμονται 200 συντάξεις το μήνα αντί 80 έως 100 το 2019.

Πρόοδο και στο ταμείο των μηχανικών διαπίστωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το κτήριο Διοίκησης του ΕΦΚΑ. Το στοκ των εκκρεμών συντάξεων στο ΤΣΜΕΔΕ μειώθηκε στο 1/3 και σήμερα εκκρεμούν 3.400 συνταξιοδοτικοί φάκελοι. Εκδίδονται κατά μέσο όρο 250 συντάξεις/μήνα από 98 το 2019.

Στόχος είναι ο μέσος χρόνος απονομής συντάξεων να πέσει στους 3 μήνες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Στην μάχη μπαίνει και το νέο ψηφιακό σύστημα, που έχει εγκατασταθεί στο «στρατηγείο» του e-ΕΦΚΑ στην Κηφισίας, το οποίο μπορεί να δώσει πλήρη εικόνα για τον αριθμό των συνταξιοδοτικών φακέλων που διεκπεραιώνονται κάθε μήνα, εβδομάδα ή μέρα, όχι μόνο ανά ταμείο, αλλά ακόμη και ανά υπάλληλο / εισηγητή.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος