Είμαστε απροετοίμαστοι σε υποδομές δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (Video)

Σε δηλώσεις του στην Θεσσαλονίκη ο Γρηγόρης Σαραφιανός πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών ξεκαθάρισε από την πλευρά του οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών δεν αρνούνται την προσφορά στο σύστημα υγείας αλλά «αρνηθήκαμε να υποδεχθούμε ασθενείς με κορονοϊό, διότι οι κτιριακές μας υποδομές είναι τέτοιες που δεν επιδέχονται διαχωρισμό COVID και NO COVID.
Ο κ. Σαραφιανός επισήμανε ακόμη ότι οι ιδιωτικές κλινικές δέχονται ασθενείς με άλλα νοσήματα, αλλά, όπως είπαν και οι λοιμωξιολόγοι δεν πρέπει να υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό με άλλους ασθενείς.
Σχολίασε επίσης ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια προετοιμασία και σχολίασε ότι» με ξαφνικά διατάσσουμε, δεν γίνεται αυτό το πράγμα..»

Επίσης τόνισε με έμφαση ότι ούτε κατά διάνοια δεν είναι οικονομικό το θέμα αλλά πρόκειται πρωτίστως για θέμα ασφαλείας και εξήγησε ότι δεν τέθηκε ποτέ από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα θέμα να επιστρατεύσουμε ιδιωτικές κλινικές. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ό ίδιος είναι ανοικτός σε κάθε συζήτηση αλλά με την προϋπόθεση «να προσφέρουμε με ασφάλεια για τους συνανθρώπους μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ