Εικόνες καταστροφής στη Χερσόνησο – Ζημιές σε δρόμους και σπίτια – Κινδύνεψαν άνθρωποι

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει ο Δήμος Χερσονήσου, από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή. Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις διάσωσης ατόμων που κινδύνεψαν να πνιγούν από τα ορμητικά νερά, πραγματοποίησαν συνεργεία της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα σημεία που εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης. 

Δεκάδες είναι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα χειμαρρώδη νερά στη Σταλίδα, τις Γούρνες, τη Χερσόνησο και τα Μάλια, περιοχές που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, ενώ αμέτρητα είναι τα σπίτια που δέχτηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πραγματοποιήθηκαν διασώσεις 54 ενηλίκων και 23 ανηλικων,55 αντλήσεις υδάτων ως τώρα και εκκρεμούν 100.

Περιουσίες χάθηκαν μέσα στις ώρες της έντονης βροχόπτωσης, ενώ αρκετοί είναι κι εκείνοι που δεν έχουν που να κοιμηθούν, καθώς η βροχή πλημμύρισε τα σπίτια τους.

Συνεργεία του δήμου, της Περιφέρειας αλλά και ιδιώτες εργάζονται εντατικά για να απελευθερώσουν τους δρόμους που έκλεισαν από τα φερτά υλικά, τις κατολισθήσεις αλλά και τα αντικείμενα που παρασύρθηκαν από το νερό.

Όπως διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λαμβάνεται μέριμνα για να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σε χώρους που θα διατεθούν, ενώ εφιστάται η προσοχή στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην μετακινηθούν, καθώς το φαινόμενο δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τον κύκλο του.

Αποκλεισμένες περιοχές και καταστροφές και στο Ρέθυμνο. Πολλά προβλήματα εντοπίζονται στους Δήμους Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου αλλά και τα χωριά του Βρύσινα. Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στον Δήμο Μυλοποτάμου με πλημμυρισμένα σπίτια στο Πέραμα, παρόμοια προβλήματα και στον δήμο Αμαρίου από τις κατολισθήσεις.

Ρεπορτάζ: Δ. Καρυωτάκης, Φ. Καλαθάκη, Ι. Ταβλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος