Εικόνες καταστροφής από τυφλή πορεία ΙΧ στη Ρόδο-Ανησυχία για την αύξηση τροχαίων (video)

Σαν από ταινία καταστροφής μοιάζουν οι εικόνες που έρχονται από σούπερ μάρκετ της Ρόδου, μέσα στο οποίο τερματίστηκε η τρελή πορεία ΙΧ τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα τροχαία ατυχήματα στο νησί των ιπποτών είναι συνηθισμένο φαινόμενο που μάλιστα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις μετά την άρση της καραντίνας.

Το μαύρο ΙΧ διαπέρασε σα σίφουνας τη τζαμαρία του σούπερ μάρκετ στη Σορωνή της Ρόδου και καρφώθηκε στο ταμείο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο χώρο. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Εμπορεύματα πεταμένα και τσαλαπατημένα, ταμεία που σφηνώθηκαν στα ράφια, ηλεκτρονικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός πλήρως κατεστραμμένος.

Το ατύχημα σημειώθηκε ξημερώματα Κυριακής, όταν ο οδηγός του ΙΧ, άγνωστο ακόμη πώς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και διέγραψε τρελή πορεία. Από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Ο αυξημένος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στο νησί προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Την Παρασκευή το μεσημέρι σημειώθηκε τροχαίο που άφησε σοβαρά τραυματισμένο 15χρονο. Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται και 38χρονος, λόγω άλλου τροχαίου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Ρόδος καταλαμβάνει τη 3η θέση σε τροχαία σε όλη τη χώρα, με πολλούς ανήλικους, ανάμεσα στα θύματα.

Από την άρση του lock down έως και σήμερα σημειώθηκαν 60 τροχαία, 10 εξ αυτών κατεγράφησαν μόλις την τελευταία εβδομάδα.

Τα στοιχεία χτυπούν καμπανάκι στις αρχές για λήψη μέτρων, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ρένα Βενιανάκη
Επιμέλεια: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος