Ειδικό Δικαστήριο: Αιχμές Ράικου για Παπαγγελόπουλο – «Μου κάνατε δώρα, με λέγατε “υπουργάκο”» η απάντηση

Η Ελένη Ράικου επανέλαβε ότι με βάση όσα είχαν προηγηθεί και τη στιχομυθία που είχε με τον Δ. Παπαγγελόπουλο εξέλαβε, κατά την κρίση της, ότι ο τρόπος που της ζήτησε να διαβιβάσει τη δικογραφία της Novartis στη Βουλή για πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να έχει στοιχεία, συνιστούσε προτροπή να κατασκευάσει στοιχεία. Διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός της ζήτησε να προχωρήσει σε κατασκευή στοιχείων.

Πρόεδρος (Βασιλική Ηλιοπούλου): Εξηγήστε μας. Με ποια νοητική διαδικασία, η φράση που σας είπε ο Δημ. Παπαγγελόπουλος «έχεις και παραέχεις στοιχεία » ερμηνεύθηκε ως προτροπή για κατασκευή στοιχείων;

Ελένη Ράικου: Πουθενά δεν είπα ότι μου ζήτησε να κατασκευάσω στοιχεία. Απλά εξέλαβα από τη συζήτηση μας ότι αυτό εννοούσε. Αυτή την εντύπωση μου έδωσε και αυτή θα σχημάτιζε ένας μέσος εισαγγελέας.

Μαν. Ροδουσάκης (συνήγορος Παπαγγελόπουλου): Γιατί συνιστά πράξη συγκάλυψης η απαίτηση Παπαγγελόπουλου για αποστολή τη δικογραφίας της Novartis στη Βουλή;

Eλένη Ράικου: Τι να στείλω, άδεια δικογραφία; Αφού δεν είχα στοιχεία για πολιτικούς.

Πρόεδρος: Μας λέτε ότι η τότε κυβέρνηση ήταν υποστηρικτική στο έργο σας. Μόνον αυτός είχε το χαβά του;

Ελένη Ραικου: Είχε δική του ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος. Εκείνο που ήθελε ήταν να πάει ο φάκελος στη Βουλή «εδώ και τώρα».

Ιπποκράτης Μυλωνάς ( συνήγορος Παπαγγελόπουλου): Πέραν του διαλόγου που λέτε ότι σας ζήτησε επιτακτικά να στείλετε το φάκελο στη Βουλή κάτι άλλο σας είπε;

Eλένη Ράικου: Ρωτούσε για υποθέσεις. Ελεγε: «τι γίνεται με αυτόν;. Είναι λαμόγιο, να τον αφήσετε;». Δεν έδινα σημασία. Αισθανόμουν ικανοποίηση αν οι έρευνες επιβεβαίωναν ό,τι ήθελε. Αλλιώς έστηνε δημοσιεύματα.

Ο τρόπος που υποστήριξε ο κ. Παπαγγελοπουλος ότι τον προσφωνούσε η Ελένη Ράικου, ήταν ένα από τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για να καταδείξει πως οι σχέσεις τους ήταν περισσότερο φιλικές από αυτές που παρουσίασε η εισαγγελική λειτουργός

«Με αποκαλούσατε Δημήτρη κι εγώ Ελένη; Η επίτιμο ή υπουργάκο;», τη ρώτησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Ποτέ δεν σας έλεγα έτσι. Ούτε επίτιμο, ούτε υπουργάκο. Ρασπούτιν σας έλεγα», απάντησε η κ. Ράικου με τον κ. Παπαγγελόπουλο να επιμένει και να μιλά για βραδινές εξόδους σε ταβέρνες και ρεστοράν, οικογενειακές επισκέψεις ακόμη και τη βάφτιση στην οποία είπε ότι τον είχε καλέσει, και δεν έχει ξεχάσει λόγω της χορεύτριας οριεντάλ που ήταν εκεί κι ο ίδιος βρήκε ως κακόγουστη.

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι φόρεσε επίτηδες σήμερα τη γραβάτα που του είχε φέρει δώρο η κ. Ράικου από το εξωτερικό, όπως συνήθιζε να κάνει η εισαγγελική λειτουργός με την ίδια πάντως να το αρνείται.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος