“Έφυγε σαν ήρωας» ο 33χρονος Ανθυποπυραγός -Συλλυπητήρια από όλους

“Έφυγε σαν ήρωας», δήλωσε  ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος για τον άδικο χαμό του 33χρονου δόκιμου Ανθυποπυραγού, Αριστείδη Μουζακίτη που άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί, στο 251 ΓΝΑ. Συλλυπητήρια  εκφράζονται από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του  Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε την ζωή του “εκτελώντας με σθένος και αυταπάρνηση την αποστολή του”.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με ανάρτησή του στο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter, ο πρωθυπουργός σημειώνει: «Συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο».

Ταυτόχρονα με τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της Πυροσβεστικής με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

«Υποκλινόμαστε τη μνήμη του δόκιμου ανθυποπυραγού», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας την αμέριστη στήριξή του στην οικογένειά του, για τον θάνατο του 33χρονου Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί στο 251 ΓΝΑ, όπου νοσηλευόταν μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και η πολιτική ηγεσία εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους και τονίζουν: «Η αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους οικείους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ως φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε την κοινωνική του αποστολή».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει: «Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Τα θερμότερα των συλλυπητηρίων μας στην οικογένεια και στους οικείους του 33χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού που νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από τις 13 Ιουλίου, μετά τον τραυματισμό του, μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες, στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.
Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί για μια ακόμη χρονιά θύματα στον βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών και τη διατήρηση του δασικού πλούτου της Χώρας μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η ανακοίνωση από το ΠΟΤΑΜΙ:

“Ένας νέος άνθρωπος, ο τριαντατριάχρονος Αριστείδης Μουζακίτης, έφυγε αδόκητα από τη ζωή μετά από βαρύ τραυματισμό κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό. Δόκιμος ανθυποπυραγός, ευσυνείδητος στη δουλειά του, αθλητής του πόλο και του αϊκίντο, είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Οι δικοί του άνθρωποι ξέρουν πως έπεσε πάνω στο καθήκον. Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να απαλύνουν το πένθος. Μαζί με την οικογένεια πενθεί και το πυροσβεστικό σώμα. Το κράτος, μέσα στις συνθήκες της απίστευτης κρίσης που βιώνουμε, στέκεται όρθιο επειδή ορισμένοι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το αναγνωρίζουμε με ευγνωμοσύνη”.

Η ανακοίνωση από τους ΑΝΕΛ:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον χαμό του 33χρονου πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την επιχείρηση για την κατάσβεση πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
«Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα» επισημαίνει η ανακοίνωση, καταλήγοντας ως εξής: «Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα, τώρα, για έκτακτη, πρόσθετη, χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το προσωπικό ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο».

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα και από το 2012 υπηρετούσε ως πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, ενώ ως μόνιμος πυροσβέστης, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015. ‘Ηταν άγαμος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος  τραυματίστηκε όταν ανατράπηκε ένα γεωργικό μηχάνημα με ρυμούλκα, που μετέφερε τον ίδιο και άλλους τρεις συναδέλφους του στο μέτωπο της πυρκαγιάς, σε δύσβατο σημείο, για να ανακόψουν την πορεία της, στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου 2017.

Ο δόκιμος αξιωματικός κατέληξε στις 7:40 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλευόταν μετά τον βαρύ τραυματισμό του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
ΦΩΤΟ:EUROKINISSI/ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
Σχετική είδηση:Κατέληξε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος