Αιχμές στο χώρο των Δικαστών

Την ώρα που η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χαρακτηρίζει αναρμόδιους, τους πρόεδρους των ανώτατων δικαστηρίων, να διαπραγματεύονται τα μισθολογικά των Δικαστών, οι Νικόλαος Σακελλαρίου, Βασιλική Θάνου και Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, με κοινή τους ανακοίνωση, απαντούν ότι δικαιούνται και υποχρεούνται να ασχολούνται με τα μισθολογικά των δικαστών, ενώ χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την προσπάθεια ορισμένων πολιτικών κομμάτων να εμπλέξουν τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης σε κομματικά παιχνίδια.

Οι πρόεδροι των Ανώτατων Δικαστηρίων, ξεκαθαρίζουν πως είναι δικαίωμα και υποχρέωσή τους να ενδιαφέρονται για το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών, μαζί με  τα άλλα θεσμικά θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης για την βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης (αύξηση οργανικών θέσεων, μηχανοργάνωση Δικαστηρίων, συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις).

Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως παρόμοια συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί και επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, με τους τότε Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Αναφέρουν τέλος, πως οι Πρόεδροι των Ανώτατων Δικαστηρίων και γενικότερα όλοι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν χρειάζονται υποδείξεις από κανέναν για να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, χωρίς, βεβαίως να βρίσκονται απομονωμένοι από την κοινωνία και τα προβλήματά της.

Από την πλευρά της, η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναμένει να κάνει δεκτό ο Πρωθυπουργός, το αίτημα της, για συνάντηση.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος