Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δέσμη προτάσεων για αλλαγές στη λειτουργία των ΚΕΠΑ

Με επιστολή της προς τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, αλλά και στον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, καταθέτει τις προτάσεις της για τη βελτίωση της λειτουργίας των Κέντρvn Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η συνομοσπονδία: “Μετά από σχεδόν 10 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΠΑ, είναι αδήριτη και άμεση η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων, που όχι μόνο θα βελτιώσουν το θεσμικό και το κανονιστικό πλαίσιο πιστοποίησης της αναπηρίας, αλλά ταυτόχρονα θα ομαλοποιήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η διαδικασία αυτή, με γνώμονα τη διατήρηση της αξιοπρέπειας του ατόμου σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ζωής του, αλλά και τη διευκόλυνση του έργου της Πολιτείας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής και τις προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ