Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.: Το «ναι» σημαίνει συνέχιση της λιτότητας – Συμβιβασμένη η ηγεσία της ΓΣΕΕ

Έντονη κριτική στη ΓΣΕΕ για την επιλογή της να μην στηρίξει το “Όχι” στο δημοψήφισμα, ασκεί η εκτελεστική γραμματεία του ενωτικού μετώπου εργατικών ισχυρών συνδικάτων (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.).

Παράλληλα, το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. παρουσιάζει και το σκεπτικό του σε σχέση με το δημοψήφισμα, τονίζοντας πως: “Λέμε όχι στις μνημονιακές πολιτικές, από όπου και αν προέρχονται. Η δυσαρέσκειά μας και η διαφωνία μας για τις κυβερνητικές υποχωρήσεις, δε θα μας οδηγήσει σε λάθος επιλογή. Δυνατά – σταθερά και αταλάντευτα ψηφίζουμε όχι.

Με δεδομένη αυτή μας τη θέση και στάση, τα μέλη και τα στελέχη της συνδικαλιστικής παράταξης του ΕΜΕΙΣ με τον πλέον σαφή τρόπο, κάνουμε γνωστό ότι όχι μόνο διαφωνούμε με τους μέχρι τώρα χειρισμούς και την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, απεναντίας στο βαθμό που συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να συγκρουστούμε μαζί της.

Για αυτό άλλωστε από τις 11 Ιούνη στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ και ως στήριξη στην προσπάθεια που η ίδια έκανε και ως πίεση στην ίδια και τους τοκογλύφους δανειστές-εκβιαστές και ως προειδοποίηση στην ίδια να μην υποχωρήσει, προτείναμε τη διοργάνωση 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, κάτι που επαναλάβαμε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Όμως πέρα και ανεξάρτητα από την διαφωνία μας, αυτή την κρίσιμη ώρα η δυσαρέσκεια και οι διαφωνίες μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν εμπόδιο να δούμε τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από ένα πιθανό ΝΑΙ”.

Ακολούθως το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. επισημαίνει πως: “Το «ναι» που με λύσσα παλεύει όλο το σύστημα, όλη η ξένη και ντόπια ολιγαρχία, θα σημάνει από την Κυριακή το βράδυ, τον οριστικό ενταφιασμό κάθε ελπίδας του κόσμου της εργασίας, των απόμαχων της δουλειάς, της νέας γενιάς να δουν καλύτερες μέρες.
Το «ναι» σημαίνει συνέχιση της λιτότητας, σημαίνει συνέχιση των υφιστάμενων πολιτικών, σημαίνει συνέχιση της υποτέλειας, της ανεργίας, των μειώσεων και της αφαίμαξης του λαού μας.
Το «ναι» σημαίνει συγχωροχάρτι στις βάρβαρες αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές.
Το «ναι» σημαίνει ξέπλυμα και ηθική αθώωση όλων όσων με τις πολιτικές τους οδήγησαν τον ελληνικό λαό στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Γι αυτό εμείς θα ψηφίσουμε ΟΧΙ. Θα ψηφίσουμε ΟΧΙ γιατί με το ΟΧΙ μένει ζωντανή η ελπίδα.
Ταυτόχρονα όμως ενημερώνουμε και προειδοποιούμε την κυβέρνηση πως το δικό μας ΟΧΙ δε σημαίνει και δεν είναι αποδοχή και έγκριση για την κατάθεση μιας λιγότερο οδυνηρής πρότασης από τη μεριά της”.

Τέλος η συνδικαλιστική κίνηση αναφέρει ότι: “Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι το ΟΧΙ της Κυριακής είναι ένα βήμα, αλλά δεν αρκεί καθόλου.

Εκείνο που χρειάζεται και σε αυτό καλούμε όλο το λαό, όλο το εργατικό κίνημα, είναι να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να μην αφήσει την κυβέρνηση να υποχωρήσει στις πιέσεις των τοκογλύφων δανειστών.
Εμείς όσο περνάει από τα χέρια μας, δε θα αφήσουμε τις τύχες μας στις καλές προθέσεις της κυβέρνησης.

Άλλωστε η υποχωρητικότητά της δεν αφήνει κανένα περιθώριο.
Για εμάς εκείνο που προέχει δεν είναι να επιλέξουμε νόμισμα. Εκείνο που προέχει είναι πάση θυσία να σταματήσουν οι αντεργατικές, βάρβαρες, αντιαναπτυξιακές και αντικοινωνικές πολιτικές.
Αυτό πάση θυσία ψήφισε να σταματήσει ο ελληνικός λαός.
Αυτό επιλέγουμε ως οδηγό.
Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο και όχι αν είμαστε στο Ευρώ ή όχι.

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ που αποδεικνύει και αποκαλύπτει το ρόλο της.
Για όσους είχαν αυταπάτες, γιατί η ΠΑΣΚΕ και κατ’ επέκταση η ΓΣΕΕ της οποίας ηγούνται, έβαλε πλάτη να περάσουν αυτές οι πολιτικές, τώρα σβήνεται η κάθε απορία τους.

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ με την ανακοίνωσή τους στην ουσία καλούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ!!! Δηλαδή αυτό που εισηγούνται ο Γιούγκερ, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να καταγγείλουν και να καταδικάσουν το ρόλο της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος