Κομισιόν: Έγκριση ελληνικού προγράμματος ύψους 8 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των κινηματογράφων

Ανταπόκριση-Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των διανομέων ταινιών και των επιχειρήσεων κινηματογράφων που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονοϊού και από τα περιοριστικά μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

Το μέτρο θα αντιμετωπίσει τις απώλειες που υπέστησαν οι δικαιούχοι κατά την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2020 λόγω του κλεισίματος των κινηματογράφων. Το ποσό της ενίσχυσης ανά δικαιούχο θα υπολογιστεί με βάση τον αριθμό των θέσεων του κινηματογράφου και, για τους διανομείς ταινιών, με βάση το χαμένο εισόδημα.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Ειδικότερα, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία και θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος