Δύσκολη μέρα στην Αθήνα λόγω των απεργιών-Συγκεντρώσεις και πορείες

Εν αναμονή των συγκεντρώσεων, με την πορεία της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος να ξεκινά τις σημερινές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Μεγάλες ήταν οι δυσκολίες για το επιβατικό κοινό λόγω της 24ωρης απεργίας των ΜΜΜ.

Δύσκολη μέρα στην Αθήνα λόγω των απεργιών-Συγκεντρώσεις και πορείες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Περίπου στις 10:30 η κυκλοφορία ομαλοποιήθηκε. Αυτή την ώρα, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία Κλαυθμώνος για την πορεία της ΑΔΕΔΥ η οποία θα κατευθυνθεί προς τη Βουλή.

Με σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία» η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί «την απόσυρση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό τού δικαιώματος στην απεργία», αλλά και «να μην ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΣΕΕ καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 17:00 ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 18:00 το απόγευμα.

Αρκετά ήταν και τα ποδήλατα τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους ως εναλλακτική λύση για τη σημερινή μετακίνηση.

Δύσκολη μέρα στην Αθήνα λόγω των απεργιών-Συγκεντρώσεις και πορείες
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκπαιδευτικοί–μέλη της ΕΛΜΕ, καθώς και συμβασιούχοι και παρατασιούχοι στους ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Εκπρόσωποί τους έγιναν δεκτοί από στελέχη του υπουργείου Μακεδονίας–Θράκης, στους οποίους εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση.

Σήμερα δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιούν και τις λεωφορειολωρίδες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την κίνηση στους δρόμους από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας astynomia.gr.

Η Αegean και η Olympic Air, αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες είτε να επισκέπτονται το site της AEGEAN, www.aegeanair.com και της Olympic Air, www.olympicair.com ή να καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:

  • Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).
  • Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος