Δράσεις σχολικής αλληλεγγύης στην Κατερίνη

Παρέμβαση με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έκανε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Συγκεκριμένα η ΕΟΔΝΠ αναφέρει ότι: “300 τσάντες με σχολικά είδη θα παραδίδονται από σήμερα σε μαθητές και μαθήτριες 21 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης.

Έχουν ήδη παραδοθεί συνολικά 300 αριθμημένες επιστολές, αφού βέβαια είχε προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Οι επιστολές αυτές περιέχουν τις οδηγίες παραλαβής των σχολικών ειδών από τον Καπνικό Σταθμό και θα διανεμηθούν με ευθύνη των διευθύνσεων στους γονείς των μαθητών/-τριών που οι ίδιοι οι δάσκαλοι έχουν κρίνει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Οι επιστολές είναι ανώνυμες και φέρουν μόνο την υπογραφή του διευθυντή/διευθύντριας και την σφραγίδα του σχολείου. Οι γονείς με την επιστολή αυτή θα μπορούν και φέτος να προμηθεύονται δωρεάν τα σχολικά είδη του παιδιού τους από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης”.

Τέλος, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, επισημαίνει πως “δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να οργανώσει την διανομή και να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υλικά που της έχουν διατεθεί από τους φίλους της δωρητές, τους οποίους ευχαριστεί θερμά για την εμπιστοσύνη τους και βέβαια για την γενναιόδωρη προσφορά στους”.

Οι δωρητές των σχολικών ειδών είναι:

Η Ελληνική αντιπροσωπεία των «Γιατρών του Κόσμου»,
Η δημοσιογραφική ομάδα KEN Jebsen από το Βερολίνο,
Ο σύλλογος Förder- Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο,
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για την Ελλάδα του Λουξεμβούργου

Οι πρωτοβουλίες πολιτών

Constanze Chryssos από το Ανόβερο
Marc Everten από το Μπαθ
Tom Morhouse από την Οξφόρδη
Φίλοι της ομάδας από τις Βρυξέλλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ