Δωρεάν εκπαιδεύσεις κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας

Στην Ελλάδα, τουλάχιστον ένας στους δύο εργαζόμενους έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου TEAMWORK – combat sexual harassment in the workplace. Τα ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνονται στη δημοσιευμένη εθνική έκθεση του έργου για τη χώρα μας.

Σήμερα επιχειρήσεις και οργανισμοί καλούνται να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στην πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου, ενώ παράλληλα χρειάζεται ενημέρωση και επαγρύπνηση των ίδιων των εργαζομένων για τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης περιστατικών παρενόχλησης.

Αποσκοπώντας στην ενίσχυση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης ως προς το σοβαρό αυτό φαινόμενο, το ΚΜΟΠ- Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδεύσεις από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2021, καθημερινά, από τη 1 έως τις 4 μ.μ.

Για την εκπαίδευση που απευθύνεται σε εργαζόμενους/ες ιδιωτικώναι δημόσιων φορέων/ επιχειρήσεων/ οργανισμών, η οποία θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021, μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Για την εκπαίδευση που απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και σε ανώτερα στελέχη της διοίκησης (υπεύθυνοι/ες τμήματος ΑΔ, προϊστάμενοι/ες τμημάτων, διευθυντές/ριες, επόπτες/ριες κλπ.) ιδιωτικών και δημόσιων φορέων/ επιχειρήσεων/ οργανισμών, η οποία θα διεξαχθεί στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2021, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

Στις εκπαιδεύσεις θα παρουσιαστεί το θεωρητικό και νομικό πλαίσιο αναφορικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας μέσα από παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης, καθώς και προτάσεις για την αποτελεσματική πρόληψη και διαχείριση περιστατικών παρενόχλησης και την υποστήριξη των θυμάτων.

Εισηγήτριες των εκπαιδεύσεων

Εισηγήτριες των εκπαιδεύσεων είναι η Μαίρη Χιόνη, Σύμβουλος Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, Επιστημονική Συνεργάτης ORLANDO LGBT+ Ψυχική υγεία χωρίς στίγμα, ειδικός στη Διεργασία Ομάδας και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού για τη σεξουαλική αγωγή και τις έμφυλες ταυτότητες και η Νατάσα Αλεξοπούλου, Νομικός με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, Διαχειρίστρια του έργου TEAMWORK.

Πώς να κάνετε εγγραφή

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούνται όσες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχετε στις εκπαιδεύσεις να κάνετε εγγραφή στους παρακάτω συνδέσμους έως την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021. Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Μετά την εγγραφή θα αποσταλεί email επιβεβαίωσης με τα στοιχεία για τη σύνδεση στις επιμέρους συνεδρίες. Παράλληλα, θα αποσταλεί ενημέρωση για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκπαίδευσης.

Στους/ στις συμμετέχοντες/ ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στέλνονται e-mail στο teamwork@kmop.eu ή καλώντας στο 2103637547.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος