Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Αποκαλυπτικά στοιχεία από τον μάρτυρα κλειδί (video)

Τα άλλοθι που προσπάθησαν να χτίσουν οι εκτελεστές της Ζακύνθου, σε περίπτωση έρευνας από τις αστυνομικές αρχές, είδαν το φως της δημοσιότητας με διαλόγους έμπλεους κυνικότητας. Η κατάθεση μάρτυρα-κλειδί δίνει αποκαλυπτικά στοιχεία που συνεισφέρουν στη διαλεύκανση του φονικού.

Ο μάρτυρας – κλειδί που οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο εδωσε στοιχεία που σκιαγράφησαν το προφίλ τους. Οπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ στην κατάθεσή του περιέγραψε πως ένας από τους δύο εκτελεστές  απείλησε με όπλο συνεργό του  ενώ βρίσκονταν σε αποθήκη στην Ηλεία… εκεί όπου είχαν κρύψει το σκάφος.

Ο μάρτυρας όπως κατέθεσε φοβάται για τη ζωή του. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, συνάντησε τους δύο φερόμενους εκτελεστές λίγο πριν από τη δολοφονία της 37χρονης, στις 8/6/2020 στο Χαλάνδρι. Του ζήτησαν να πάνε όλοι μαζί στον Πύργο για μία μέρα και του είπαν οτι ο ίδιος  θα οδηγούσε το αυτοκίνητο.  Ο ένας από τους εκτελεστές σκέφτηκε να κατασκευάσει άλλοθι σε περίπτωση που έφταναν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί, γι αυτό και άφησε το κινητό του στο σπίτι του μάρτυρα-κλειδί.

Μετά τη δολοφονία, κατά τη διαφυγή τους, ο μάρτυρας τηλεφώνησε σε φίλη του και της ζήτησε να πάει σπίτι του στην Αθήνα. Από εκεί την έβαλαν να τηλεφωνήσει από το κινητό του εκτελεστή σε ένα τρίτο άτομο αφήνοντας τα δύο τηλέφωνα σε ανοιχτή ακρόαση. Με αυτό τον τροπο φαινόταν σαν να καλεί ο ίδιος από την Αθήνα. «Είμαι στην Αθήνα. Σε καμιά ώρα θα πάω στο Λουτράκι».  Στη συνέχεια έσπασαν το κινητό τηλέφωνο και την κάρτα SIM του μάρτυρα – κλειδί και τα πέταξαν.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος