Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Το σκηνικό ληστείας που “έστησε” ο πιλότος στην πρώτη του κατάθεση

Σύμφωνα με την αρχική του κατάθεση ο καθ΄ομολογία δράστης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, στις 11/5 ισχυρίστηκε ότι περίπου στις 4:30, τρεις άνδρες με κουκούλες μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας παράθυρο ημιυπογείου στην πίσω πλευρά της μεζονέτας, έσπασαν την κάμερα ασφαλείας και κατευθύνθηκαν στο δωμάτιο όπου οι τρεις τους κοιμούνταν με το μωρό ανάμεσά τους.

Τους σημάδεψαν με όπλο και απείλησαν ότι θα σκοτώσουν το μωρό. Μετακίνησαν τον 32χρονο, τον έδεσαν σε καρέκλα τον φίμωσαν με κολλητική ταινία, με την οποία του έδεσαν και τα μάτια και άρχισαν να ψάχνουν για αντικείμενα αξίας, ενώ χτύπησαν και την κοπέλα.

Αφαίρεσαν 10.000 ευρώ, τα οποία ο 32χρονος τους είπε ότι είχε κρύψει σε ενα επιτραπέζιο παιχνίδι Μονόπολι, στο υπόγειο, αφαίρεσαν και κοσμήματα σημαντικής αξίας και διέφυγαν. Μιλουσαν σπαστά ελληνικά.

Ο 32χρονος, κάποια στιγμή γύρω στις 06:00 το πρωί όταν πια είχαν φύγει, κατάφερε να κινηθεί δεμένος και να ενεργοποιήσει ακουμπώντας με τη μύτη του, όπως είπαν πηγές της ΕΛΑΣ, το τηλέφωνό του, καταφέρνοντας να λυθεί μόνος του και να  ειδοποιήσει την αστυνομία που έσπευσε επιτόπου.

Όταν ειδοποιούσε τις αρχές δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή και πίστευε ότι ήταν λιπόθυμη, όπως είπε στους αστυνομικούς.

Το μωρό εντοπίστηκε σε κατάσταση σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ο θάνατος της 20χρονης Κάρολαϊν, σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε από ιατροδικαστή της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προήλθε από ασφυξία. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο θάνατος της επήλθε από απόφραξη αεροφόρων οδών συνεπεία ασφυξίας.

Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δήλωνε: «Πότε συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα σου είναι νεκρή; Όταν με έλυσε η Αστυνομία, όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί, αυτή τη στιγμή. Μας έδεσαν, τους είπαμε που είναι τα λεφτά, δεν έχω κάτι να πω… Είμαι συνέχεια σε επικοινωνία με την Αστυνομία, αν κάποιος μπορεί να τους βρει είναι αυτά τα παιδιά».

Για το ειδεχθές έγκλημα παρενέβη ο Άρειος Πάγος, με τον εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα να ζητά από τους συναδέλφους του να εξαντλήσουν κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Γλυκά Νερά: Η συγκλονιστική μαρτυρία του αστυνομικού στο “Deep Blue”

Ο πρώτος αστυνομικός που αντίκρυσε την φρίκη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, Χρήστος Βαρδίκος,  με δυσκολία περιέγραφει τις εικόνες από τη σοφίτα όπου, όπως λέει, άφησε για πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς του.

“Νεκρή την Καρολάιν πάνω στο κρεβάτι, με το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι δίπλα της και τον σύζυγο δεμένο στο πάτωμα”.

Κράτησε το παιδί για μισή ώρα και το έβαλε στο περιπολικό να ζεσταθεί μέχρι να το παραδώσει στους παππούδες του, όπως είπε στο τρίτο επεισόδιο των αναρτήσεων που η ΕΛ.ΑΣ. κωδικοποίησε ως Deep Blue , («βαθύ μπλε»).

«Όταν είδα το παιδί, κατέρρευσα συναισθηματικά» δήλωσε ο  Χρήστος Βαρδίκος, που  είναι 40 ετών και έχει μια κόρη 8 ετών.

Στις 6/6 , το Τμήμα Ανθρωποκτονιών με τη βοήθεια του συζύγου της άτυχης Καρολάιν, κατέληξε στο σκίτσο ενός από τους υποτιθέμενους δράστες του εγκλήματος ενώ εξεταζόταν η αναφορά για παρόμοια υπόθεση που είχε συμβεί πριν από δύο και πλέον χρόνια στο Αλεποχώρι, με θύμα της τότε ληστείας τον εκπαιδευτή του συζύγου της Καρολάιν.

Τελικά για περαιτέρω εξηγήσεις εκλήθη σήμερα 17/6, το πρωί ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της Καρολάιν, ο οποίος βρέθηκε στην Αλόννησο, για τρισάγιο στη μνήμη της δολοφονημένης συζύγου του.

Κλιμάκιο του τμήματος της Δίωξης Ανθρωποκτονιών βρέθηκε στο νησί και κάλεσε τον σύζυγο της 20χρονης να δώσει νέα κατάθεση, καθώς έχουν προκύψει νέα στοιχεία προέρχονται από τεχνικές αναλύσεις σε ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της αστυνομίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος