Δολοφονία Μακρή: Η σύζυγος αναγνώρισε τον δράστη (video)

Με την κατάθεση της συζύγου του συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα, τον Οκτώβριο του 2018.

Όταν ο πρόεδρος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών κάλεσε τον 32χρονο Βούλγαρο κατηγορούμενο και τον αδερφό του να τοποθετηθούν στην ανάγνωση του βουλεύματος, το οποίο μιλά για ανθρωποκτονία από πρόθεση με πυροβόλο όπλο και οπλοχρησία, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν αθώοι.

Ήταν η στιγμή που η σύζυγος του δολοφονηθέντος Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα, ξέσπασε σε κλάματα. Από τις 10 το πρωί και για δύο ώρες κατέθετε, περιγράφοντας τα όσα είδε από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού της, καθώς η ίδια την ώρα της δολοφονίας του συζύγου της απουσίαζε από το σπίτι. «Είμαι βέβαιη πως αυτός είναι που σκότωσε τον άνδρα μου», δήλωσε για τον κατηγορούμενο ενώπιον του δικαστηρίου.

«Είδατε το βίντεο και αναγνωρίσατε τον πρώτο κατηγορούμενο;», ρώτησε ο πρόεδρος την κ. Καρύδα. «Τον αναγνωρίζω, ναι», απάντησε, συνεχίζοντας: «Κάνω σύγκριση με τον σωματότυπο στο βίντεο, φοράει καπέλο, και πίσω διακρίνεται ένας κότσος. Είδα πώς έτρεχε στο βίντεο και είδα πώς έτρεχε και την 1η Ιουλίου -που ήταν η πρώτη ημέρα της δίκης- την στιγμή που τον κρατούσαν οι αστυνομικοί. Είμαι σίγουρη πως είναι ο ίδιος».

Δεν είχε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας η ίδια, αμέσως μετά όμως και μέσω των καμερών διαπίστωσε πως ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείτο τις προηγούμενες ημέρες γύρω από το σπίτι τους. Ένα αυτοκίνητο που φέρεται να νοικιάστηκε από μία εταιρεία από τους δράστες και το χρησιμοποίησαν την ώρα της δολοφονίας.

Ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στο αυτοκίνητό του, στις 31 Οκτωβρίου του 2018, στις 20.05 το βράδυ, την ώρα που έφευγε για να πάει στα εγκαίνια της καινούριας του επιχείρησης.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση και των υπόλοιπων μαρτύρων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Ρεγγίνα Σαβούρδου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος